Aan de slag met Altcoins

Er zijn een heleboel altcoins. Tegenwoordig kan elke technisch onderlegde programmeur een wit papier en een altcoin opstrijken. Altcoins zijn er in een verbluffende verscheidenheid aan smaken. Bekijk ons blogbericht ” Best Altcoins “, waar we onze top 8 keuzes voor 2020 vermelden. Hoe doorzoek je de heuvels van altcoins om de verborgen parel te vinden? Dit is geen gemakkelijke opgave.

Een deel van wat specifieke altcoins waardevol en verleidelijk maakt, is de functie die ze bieden buiten BTC. De markt blijft experimenteren met verschillende soorten altcoins. Hier zijn enkele van de populaire altcoins per marktkapitalisatie. Je kunt altcoins en BTC kopen met ideal. Vergeet niet om eerst de koers Bitcoin door te nemen.

Litecoin ( LTC ). BTC staat bekend als het zilver voor het goud van Bitcoin en is een bijgewerkte versie van BTC. LTC heeft een snellere verwerkingssnelheid van blokken, vier keer de aanvoer van BTC en een ander hash-algoritme genaamd Scrypt.

Ethereum ( ETH ). ETH is een heel andere crypto dan BTC of LTC. Ethereum is een grootboektechnologie waar gebruikers programma’s (DApps) en slimme contracten op kunnen bouwen. Net als LTC heeft het ook een groter aanbod en een snellere verwerkingssnelheid van blokken.

NEO ( NEO ). Net als ETH is NEO een platform dat slimme contracten gebruikt en DApps mogelijk maakt. Deze altcoin wordt echter ondersteund door de Chinese overheid, gebruikt een speciaal proof-of-stake-mechanisme en gebruikt een speciaal activum (NeoGas) om zijn blockchain van brandstof te voorzien.

Rimpel ( XRP ). XRP staat vooral bekend als een digitaal betalingsnetwerk dat een cryptocurrency host. Het netwerk wordt gebruikt voor internationale overboekingen. XRP wordt niet gedolven en gebruikt een ander consensusmechanisme dan traditionele crypto’s zoals BTC.