Hoe een gebruikte auto kopen bij een dealer of particuliere verkoper

Een gebruikte auto is een geweldige manier om wat geld te besparen, maar overweeg deze tips voordat je iets koopt.

Op de markt voor een gebruikte auto?

Het kopen van een gebruikte auto is een geweldige manier om geld te besparen en toch het transport te krijgen dat je nodig hebt voor werk, school of het leven in het algemeen. Maar overweeg deze vragen voordat u een aankoop doet:

 

Moet ik kopen via een dealer of particulier?

Wat zijn de voordelen van het verhandelen van mijn voertuig versus het zelf verkopen van het voertuig?

Hoe weet ik of de gebruikte auto die ik wil kopen in orde is? Als je eenmaal hebt besloten om een gebruikte auto te kopen, volgen hier enkele tips die kunnen helpen bij het proces.

Uw auto inruilen of verkopen

Voor veel mensen biedt een inruil een handige onderhandelingsoplossing bij het kopen van een gebruikte auto bij een dealer. Voor anderen verdient het misschien de voorkeur om uw auto alleen te verkopen. Maximaliseer hoeveel u zou kunnen krijgen voor uw inruilvoertuig door een paar belangrijke stappen te volgen:

Maak uw huiswerk door gebruik te maken van online auto-evaluatietools. Deze tools kunnen een goed idee geven van hoeveel uw auto waard kan zijn en kosten van auto per maand. De sleutel is om meerdere sites te controleren en realistisch te zijn bij het evalueren van de staat van uw voertuig; zeer weinig auto’s kwalificeren eigenlijk als “uitstekend”.

Weet hoe de markt werkt. Alleen omdat een taxatietool aangeeft dat uw auto $ 5.000 waard is, wil dat nog niet zeggen dat u dat bedrag van een dealer krijgt. Bezoek een aantal dealers om een idee te krijgen van het aanbod, waaronder ten minste één die anders is dan het merk van uw auto.

Scheid de inruilwaarde van uw auto van de dagwaarde van de auto. Zodra u een waarde voor de inruil hebt afgesproken, moet u ervoor zorgen dat deze als krediet wordt behandeld. Begin dan afzonderlijk over de prijs van uw nieuwe auto te onderhandelen. Dit kan helpen om de omzetbelasting die u over uw nieuwe gebruikte auto betaalt te verlagen.

Hoe een gebruikte auto te kopen bij een dealer

Als u een auto bij een dealer koopt, volgt u de onderstaande stappen om de beste prijs voor uw gebruikte voertuig te krijgen.