Hoe u een opstalverzekering kunt kopen – 5 snelle tips

Woningverzekering is een must voor huiseigenaren met een hypotheek. Hoewel dit geen wettelijke vereiste is, zoals autoverzekeringen, zullen de meeste banken en hypotheekverstrekkers erop staan dat u het heeft en bewijs nodig hebt voordat u geld leent om een huis te kopen.

Bij het shoppen zijn betaalbare premies belangrijk, net als uw eigen risico. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie. Als u bijvoorbeeld een aftrekbaar bedrag van $ 1.000 kiest, heeft u waarschijnlijk een lagere premie dan iemand met een aftrekbaar bedrag van $ 200. Bepaal hoeveel u zich kunt veroorloven om te dekken als er iets zou gebeuren.

Er zijn nog veel meer dingen die u moet overwegen. Hier zijn vijf tips om in gedachten te houden bij het winkelen voor een opstalverzekering:

 

Stel veel vragen

Zorg ervoor dat u de details van uw beleid begrijpt. Uw financieel adviseur kan uw vragen beantwoorden en precies uitzoeken wat voor dekking u nodig heeft om uw huis en de inhoud ervan te beschermen.

Er zijn verschillende beleidsregels beschikbaar. Sommige bieden basisdekking van genoemde gevaren, waaronder brand, diefstal, sommige soorten waterschade, rookschade en vandalisme, plus dingen die u misschien niet verwacht: blikseminslag, explosie, vallende voorwerpen en zelfs vliegtuiginslag. Anderen zijn alomvattend beleid dat over het algemeen de meeste risico’s voor een gebouw en de inhoud ervan dekt, maar toch enkele uitsluitingen heeft.

Heeft u extra dekking nodig?

Als u dure sieraden, verzamelobjecten, muziekinstrumenten, computers of een bedrijf aan huis heeft, heeft u mogelijk aanvullende dekking nodig om volledig te worden beschermd. U kunt verzekeringen zoals rechtsbijstandverzekering kosten vergelijken door www.aansprakelijkheidsverzekering.com te bezoeken.

 

Ontdek wat uitgesloten is

Alle beleidsregels hebben gevaren uitgesloten. Vraag uw financieel adviseur wat niet onder uw polis valt. Het is absoluut noodzakelijk dat u dit van tevoren weet, dus er zijn geen verrassingen wanneer u een claim indient.

Het is ook belangrijk om te begrijpen wat er in uw beleid is opgenomen. Bent u bijvoorbeeld als eigenaar van een appartement gedekt als uw wasmachine onder water komt te staan en de unit hieronder beschadigt?

 

Aansprakelijkheidsdekking beschermt u overal

Het aansprakelijkheidsgedeelte van uw polis dekt incidenten die zich thuis voordoen, en ook alle wettelijke verantwoordelijkheid die voortvloeit uit onbedoelde acties die anderen schaden, waar ze zich ook voordoen. Als u bijvoorbeeld een zwembad op uw terrein heeft, heeft u absoluut een aansprakelijkheidsverzekering nodig.