Tips om op te letten bij het kopen van een auto

Het kopen van een gebruikte auto is voor veel consumenten een intimiderend vooruitzicht. De angst voor onbetrouwbare deals en het feit dat je de problemen van iemand anders zou kunnen kopen, maken de jacht op eerlijke waarde ontmoedigend.

De AA adviseert alle potentiële kopers van gebruikte auto’s om side-of-the-road verkopen te vermijden en naar SIMI-dealers te gaan, om een AA Autocheck- auto te kopen of anders niet om het voertuig vóór de aankoop professioneel te laten inspecteren. Geen enkele gerenommeerde verkoper zal bezwaar maken tegen een onafhankelijke inspectie.

Auto kopen tips

Bezoek www.kentekencheck.net om informatie over de auto te krijgen. Het is ideaal voor kopers en verkopers. Dealers kunnen nagaan wat betaald iemand voor mijn auto.

Veel publicaties bevatten advertenties die tweedehandswagens te koop aanbieden. De meeste zijn echt, maar helaas zijn er nog steeds gewetenloze dealers die zich voordoen als particuliere verkopers. Als u besluit contact op te nemen, vraag dan naar ‘de auto te koop’. Als hij je moet vragen welke auto dan is hij dealer. Na zijn dekmantel te hebben opgeblazen, blijf uit zijn auto!

Koop nooit een auto in het donker, aangezien deze gemakkelijk verschillende onvolkomenheden en mogelijk zelfs tekenen van schade door ongelukken verbergt. Een belangrijk feit waar u zeker van wilt zijn, is dat de auto niet betrokken is geweest bij een ongeval. Of het nu van een particulier of van een dealer is, stel de kritische vraag, bij voorkeur voor een getuige “is de auto ooit gecrasht of heeft de carrosserie gerepareerd”. De gegeven reactie heeft aanzienlijke juridische implicaties.

Er is een zeer goede prijs te vinden op de tweedehandsmarkt. Voor elke nieuwe auto die in Ierland is gekocht, zijn er bijna 2,5 tweedehands gekocht en de meeste mensen zijn blij met de resultaten. Je moet uitkijken voor de valkuilen, huiswerk maken en de maximale waarschuwing onthouden – laat de koper oppassen.