Heb je last van rugpijn? Dan kan het handig zijn om een fysiotherapeut in te huren, die kan je helpen met alle rugproblemen!

Onderrugpijn plaagt Nederlanders in die mate dat 80% er op een bepaald moment in hun leven last van zal hebben. Het is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen de dokter bezoeken. Voor velen is het probleem meer dan een voorbijgaand incident; ze hebben fysiotherapie nodig. Ben je op zoek naar een oplossing voor je rugpijn? Dan kan het een oplossing zijn om CBT fysio Eindhoven te bekijken.

Fysiotherapie van verschillende soorten kan worden gebruikt om lage rugpijn te behandelen

Acupunctuur is snel een belangrijke methode aan het worden om dergelijke pijn te verlichten. De arts laat de patiënt met het gezicht naar beneden liggen en brengt de acupunctuurnaalden over de rug in. De arts beëindigt dan de procedure voor lage rugpijn. De pijnverlichting na een reeks behandelingen duurt meestal maanden.

Massage wordt ook gebruikt bij lage rugpijn. De gebruikte massage moet worden uitgevoerd door iemand die goed bekend is met de behandeling van lage rugpijn. Een massage door een ongetraind persoon kan meer kwaad dan goed doen.

Deze methoden worden passieve therapieën of modaliteiten genoemd. Ze worden gedaan aan de patiënt en niet door de patiënt. Er zijn andere modaliteiten die vaak gebruikt worden. Warmte- en ijspakketten zijn een bekende vorm van passieve fysiotherapie. Ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt, of ze kunnen afwisselend worden gebruikt door een persoon die lijdt aan acute lage rugpijn.

Een fysiotherapeut kan gemakkelijk helpen bij rugpijn

Een transcutane elektrische zenuwstimulator (TENS) kan worden gebruikt als een andere modaliteit voor lage rugpijn. De patiënt zal de sensatie van de stimulator voelen in plaats van zijn pijn. Als de TENS unit goed lijkt te werken voor hem, zal hij naar huis worden gestuurd met een exemplaar dat hij kan gebruiken wanneer het hem uitkomt.

  1. Echografie is vooral nuttig als een passieve therapie voor iedereen met acute lage rugpijn. Het geeft warmte af tot diep in de spieren van de onderrug. Dit verlicht niet alleen de pijn. Het kan ook de genezing versnellen.
  2. Rugoefeningen kunnen worden uitgevoerd door een fysiotherapeut. Deze oefeningen helpen bij lage rugpijn als men ze correct en natuurgetrouw uitvoert. De enige uitzondering is als de rug in een acute toestand verkeert die noodhulp of een operatie vereist.
  3. De oefeningen die het meest helpen bij lage rugpijn zullen worden toegewezen en begeleid door een fysiotherapeut. Ze kunnen thuis worden gedaan, maar het zal nodig zijn om de instructies op te volgen en regelmatig in te checken.
  4. Deze oefeningen omvatten oefeningen voor lage rugpijn die de rug rekken of verlengen en oefeningen die de rug versterken. Een daarvan is een oefening waarbij men geneigd is te gaan liggen en beweegt alsof men zwemt. Dit beschermt de rug en geeft de omliggende spieren een training.