Welke onderzoeken moet je bekijken als je een goede zorgverzekering wil vinden? Bekijk hier alle mogelijkheden en sla direct toe!

Langdurige zorg is niet iets waar we aan denken voordat de noodzaak zich voordoet. Sommigen gaan ervan uit dat ze het om een of andere reden niet nodig hebben. Anderen willen gewoon niet nadenken over de mogelijkheid dat ze het misschien wel nodig hebben. Maar volgens onderzoek van Conning en Company zal 60% van de mensen die 65 jaar worden, uiteindelijk langdurige zorg nodig hebben.

Een groeiend aantal mensen koopt een langdurige zorgverzekering om hun behoeften te dekken naarmate ze ouder worden. Toch zijn deze mensen in de minderheid. Als u op het hek staat, is hier een lijst met tien belangrijke voordelen van een langdurige zorgverzekering voor uw rekening. Meer weten? Bekijk dan alle opties om te beginnen met zorgverzekeringen overstappen in 2020.

1. Het kan helpen uw vermogen te beschermen. Een verblijf in een verpleeghuis is een van de meest voorkomende redenen dat ouderen hun huis en andere eigendommen verliezen. Door het hebben van een langdurige zorgverzekering, kunt u uw kansen om deze dingen te laten gaan voor de verkoop in plaats van er voor uw erfgenamen te zijn.

2. Een goede polis betaalt meer dan alleen een verblijf in een verpleeghuis. Steeds meer polissen dekken nu de kosten voor begeleid wonen, thuiszorg en respijtzorg. Dus ook als u niet in een verpleeghuis wilt belanden, kan een langdurige zorgverzekering voordelig zijn. Let wel op en kies niet direct voor een zorgverzekering met cadeau.

3. Het geeft u meer keuzemogelijkheden als het gaat om langdurige zorg. Als u op Medicare of Medicaid vertrouwt, zijn uw mogelijkheden ernstig beperkt. Afhankelijk van uw situatie bent u misschien niet eens gedekt. Met een langdurige zorgverzekering kunt u uw instelling of zorgverlener kiezen.

4. Het verstrekken van langdurige zorg verlicht de last voor uw gezin. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw echtgenoot of kinderen die hun gezondheid in gevaar brengen of hun leven verstoren om de klok rond zorg voor u te verlenen.

5. U kunt in aanmerking komen voor belastingaftrek als u een langdurige zorgverzekering afsluit. Degenen die inhoudingen doen, kunnen premies aftrekken die meer dan 7 procent van hun gecorrigeerde bruto-inkomen bedragen.

6. Als u een uitkering van uw verzekering ontvangt, wordt deze over het algemeen niet als belastbaar inkomen beschouwd. Op dit moment is de belangrijkste uitzondering op deze regel dat polissen die een bepaald bedrag per dag betalen, belast worden als ze het maximaal toegestane bedrag overschrijden. Deze limiet wordt periodiek aangepast aan de inflatie.

7. U kunt uw polis aanpassen aan uw budget en behoeften. U kunt kiezen voor het maximale aantal jaren dat de zorg gedekt is. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden tegen een extra vergoeding ook bescherming tegen de inflatie.

8. U hoeft geen premies te betalen vanaf jonge leeftijd. Als u op 50 jarige leeftijd een polis koopt, krijgt u een redelijk tarief. Na de leeftijd van 50 jaar stijgen de premies voor nieuwe verzekerden echter aanzienlijk.

9. Verzekeringsmaatschappijen bieden over het algemeen lagere tarieven voor paren die samen een polis kopen. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te zien of zij een dergelijke korting aanbieden.

10. Dit wordt aangeboden via sommige werkgevers. Deze polissen komen meestal met lagere tarieven dan u zou betalen voor een individuele polis.